Till Riksförbundet
Gå till distrikt
Bakgrundsbild
  • Hem
  • Om föreningen

Om föreningen

Välkommen till Sörtorpa fritidsförening. Föreningen äger och driver Sörtorpagården som ligger i Mossbacka, Härryda. Vi arrangerar olika evenemang såsom barnteater, poängpromenad, loppmarknad m.m. För att delta i en del av våra aktiviteter krävs medlemskap i föreningen. Alla är välkomna att bli medlemmar.

 

Sörtorpa Fritidsförening bildades 1978 då vi startade en barngrupp med pyssel och lek. På den tiden var vi hyresgäster i Mossbacka gamla skolas källare. Eftersom intresset var stort för föreningen och de olika aktiviteterna insåg vi att vi behövde en egen lokal. Resultatet blev Sörtorpagården som byggdes av föreningens medlemmar och invigdes 6 juni 1982.

Namnet Sörtorpa kommer egentligen av Härryda Sörtorpa, det vill säga torpen söder om Härryda.

Sörtorpa Fritidsförening är en helt ideell förening. Vi i föreningen försöker tillgodose alla önskemål om olika aktiviteter. Under årens lopp har det bland annat funnits möjligheter att gympa, dansa, laga mat, sy, spela LAN-spel och träffa nya kompisar i föräldra-barn gruppen. Vi ordnar också hantverksmarknad, föredrag, poängpromenad samt Sörtorpadagen. Två gånger per år är det barnteater på Sörtorpagården i samarbete med Härryda kommun. Vi ordnar även en del fester där endast våra medlemmar bjuds in.

Vi har idag cirka 130 medlemmar och välkomnar alla som vill vara med.

Vill du veta mer? Kontakta oss på info@sortorpa.se